Vrbovec – veliko gradilište

U Vrbovcu su u tijeku brojni radovi na komunalnoj infrastrukturi. Prošlog tjedna je su radove obišli gradonačelnik Vladimir Bregović, predsjednik gradskog vijeća Dejan Jaić, zamjenik gradonačelnika Ivica Prelog, član poglavarstva Stjepan Grošanić te Damir Fašaić, pročelnik za komunalne djelatnosti i infrastrukturu.

Najprije su posjetili vinograd Vinišće u kojem je ovih dana dovršeno asfaltiranje, a u nedjelju, 21. rujna 2008. i upriličena svečanost otvaranja. Riječ je o oko 2 km asfalta, kojim je spojen Vrbovečki Pavlovec i Cerje, te asfaltirane sve ulice u vinogradu. Građani, vlasnici vinograda su radove sufinancirali sa preko 100.000 kuna, a ostatak, oko 500.000 kuna je financirao grad iz programa mjesnih odbora. Ove godine su asfaltirane još i dvije ulice u Lonjici, jedna ulica u Kućarima te ulica Antuna Mihanovića u Vrbovcu. Gradonačelnik Bregović je istaknuo kako ovogodišnji program mjesnih odbora iznosi oko 2.200.000 kn, no budući da je bilo sufinanciranja građana, on će na kraju završiti preko 3.000.000 kuna.

U Vrbovcu se trenutno grade i dva magistralna vodovoda u suradnji s Hrvatskim vodama koje sufinanciraju 50%. Vodovod prema Dubravi te vodovod za Peskovec, Negovec, Samoborec i Vrhovec i dalje prema Mlaki kojim će se zatvoriti prsten Vrbovec – Rakovec. Te dvije investicije su vrijedne oko 11.000.000 kuna.

Gradski čelnici su posjetili i Prilesje gdje je u tijeku rekonstrukcija i proširenje ceste sa nogostupom. Cesta će biti za dvosmjerni promet, širine 5 metara a investicija je vrijedna oko 3.000.000 kuna.

Radi se također i nogostup od groblja prema željezničkoj prugi. dužine 400 metara, ishođena je projektna dokumentacija i za nogostup u ulici 7. svibnja, a u tijeku je pribavljanje dokumentacije za nogostup u ulici Andrije Hebranga te Eugena de Piennesa.

Gradonačelnik Bregović je najavio i početak rekonstrukcije Trga Petra Zrinskog početkom listopada ove godine.