Svečanost u povodu Dana grada – dodjela nagrada Grada Vrbovca

U ponedjeljak, 15. lipnja 2009. Dan grada Vrbovca obilježen je svečanošću koja je održana u Hotelu Bunčić, a tom prigodom dodijeljene su i nagrade grada zaslužnim pojedincima, udrugama i ustanovama.

Svečanost je započela hrvatskom himnom koju je otpjevala Ivana Blažinović te minutom šutnje za poginule branitelje.

Potom se okupljenima obratio gradonačelnik Vladimir Bregović. On je najprije pozdravio nazočne goste, u prvom redu zamjenika župana Zagrebačke županije Damira Tomljenovića, gradonačelnika Zaprešića Željka Turka te ostale načelnike općina.

Gradonačelnik je potom predstavio svoje zamjenike u novom mandatu, Dejana Jaića i Stjepana Grošanića. Također je rekao kako je neposredno prije ove svečanosti konstituirano novo gradsko vijeće za čijeg je predsjednika izabran Tomislav Mladen, jedan dopredsjednik je Vlado Grežina a drugi dopredsjednik će biti izabran na slijedećoj sjednici.

Gradonačelnik je ukratko pobrojio planove za naredno razdoblje, posebno istaknuvši potrebu izgradnje novog dječjeg vrtića i nove osnovne škole. Osvrnuo se također na izvanproračunske investicije kojih je sve više u Vrbovcu. Poseban naglasak gradonačelnik Bregović stavio je na velike investicije u mesnoj industriji PIK Vrbovec, koje su dugoročna garancija rasta i razvoja Vrbovečkog područja.

Dan grada čestitali su kratkim govorima i Željko Turk, gradonačelnik Zaprešića, te Damir Tomljenović, zamjenik župana Zagrebačke županije. Gospodin Tomljenović je istaknuo kako će županija i dalje pratiti sve razvojne programe Grada Vrbovca.

Gradonačelnik je potom dodijelio nagrade Grada Vrbovca. Za proteklu godinu nagrade grada dobili su:

  • Dječji vrtić Vrbovec
  • Dobrovoljno vatrogasno društvo Luka
  • Nogometni klub Vrbovec
  • Marijan Prevarek, poljoprivrednik iz Vrhovca
  • Nenad Kožar, obrtnik iz Vrbovca
  • Đurđica Kahlina, Županijska povjerenica Saveza samostalnih sindikata Hrvatske za Zagrebačku županiju
  • Kristina Majerić koja je osvojila tri zlatne medalje na specijalnoj olimpijadi

U ime nagrađenih zahvalila je Đurđica Kahlina.

Svečanost u povodu Dana grada vodio je Željko Štefanović a nakon svečanosti upriličen je prigodni domjenak.