Donacija vatrogasne opreme

U petak, 30. listopada 2009. vatrogasci DVD-a Vrbovec primili su donaciju vatrogasne opreme od Državne uprave za zaštitu i spašavanja. Riječ je o naprtnjačama za gašenje požara na otvorenom, vatrogasnim cijevima te osobnoj zaštitnoj opremi. Vrijednost opreme je oko 50.000 kuna.

Opremu su uručili ravnatelj Državne službe za zaštitu i spašavanje Damir Trut i tajnik Kabineta ravnatelja DUZS-a Zdravko Šuker. Uručenju opreme bio je nazočan i vrbovečki gradonačelnik Vladimir Bregović.

Na početku prigodne svečanosti nazočne je pozdravio tajnik Kabineta ravnatelja DUZS-a Zdravko Šuker. Istaknuo je kako je ovo drugi posjet ravnatelja DUZS-a Vrbovcu, u lipnju se je razgovaralo o stanju vatrogastva i civilne zaštite na području Vrbovca, a sada je donio vrijednu vatrogasnu opremu.

Nakon toga se je prigodnim riječima obratio ravnatelj Državne službe za zaštitu i spašavanje Damir Trut. Rekao je kako Državna uprava za zaštitu i spašavanje stalno pomaže vatrogasna društva, i to uglavnom ona koja imaju rezultate. Istaknuo je kako je centralizirana nabava opreme puno bolja jer se na taj način može povoljnije nabaviti kvalitetna oprema. Pohvalio je aktivnosti i rezultate DVD-a Vrbovec.

U ime grada Vrbovca na opremi je zahvalio gradonačelnik Vladimir Bregović. Naglasio je kako Vrbovec ima dugu i plodnu tradiciju dobrovoljnog vatrogastva a u prilog tome govori i činjenica da na području grada djeluje 18 dobrovoljnih vatrogasnih društava.

Slavko Povrlišek, predsjednik Vatrogasne zajednice grada Vrbovca zahvalio je u ime vrbovečkih vatrogasaca. Rekao je kao je izuzetno ponosan što je Državna uprava za zaštitu i spašavanje prepoznala njihov rad i rezultate te da će im ova oprema pružiti mogućnosti i dati poticaj da budu još uspješniji u izvršavanju svojih zadaća.