Proglašenje najboljih sportaša Grada Vrbovca u 2009. godini

Izvršni odbor Gradske zajednice športskih udruga Vrbovec izabrao je najbolje sportaše u proteklog godini, a svečana dodjela priznanja organizirana je u četvrtak, 25. veljače, 2010. godine.

Za najbolju sportašicu u kategoriji seniora proglašena je Mery Martinjak, Streljački društvo PIK Vrbovec a za najboljeg sportaša Tin Bregović, Hrvački klub PIK Vrbovec.

U kategoriji mladeži najbolje sportašice su Ivana Rajić Atletski klub Petar Zrinski i Karmela Leščić, Atletski klub Vrbovec a najbolji sportaš Vjekoslav Luburić, Hrvački klub PIK Vrbovec.

U kategoriji sportskih nada nagrade su dobili Greta Dautanec, Atletski klub Petar Zrinski i Ivica Pintarić, streljački klub Trap.

Nagradu za najboljeg trenera dobio je Ivan Habuzin, trener kadeta NK Vrbovec a za najboljeg sportskog djelatnika Josip Benko, tajnik NK Gaj.

Najboljom sportskom ekipom proglašena je juniorska ekipa SK Trap Vrbovec, a najboljim sportskim kolektivom

Košarkaški klub Petar Zrinski Vrbovec.

Dodijeljena su i četiri posebna priznanja i to: Ivanu Zukanoviću, posthumno, za osobit doprinos razvoju sporta u Vrbovcu, Zvonimiru Kolmaniću, za osobit doprinos u razvoju hrvanja i šaha, Vladimiru Tomljanoviću, za osobit doprinos u razvoju nogometa te NK Gaj u povodu 50. obljetnice kluba za doprinos u razvoju nogometa na području grada Vrbovca. Na početku svečanosti nazočne je pozdravio Damir Sesvečan, saborski zastupnik i predsjednik GZŠU Vrbovec a potom je uslijedila dodjela priznanja.

U ime nagrađenih sportaša zahvalio je Tin Bregović te istaknuo kako će im ova priznanja biti poticaj za postizanje još boljih rezultata. U ime nagrađenih posebnim priznanjima zahvalio je Vladimir Tomljanović, koji je posebno nadahnuto govorio o značaju sporta.

Kratkim govorima nagrađenima su čestitali i Vladimir Bregović, gradonačelnik grada Vrbovca i predsjednik zajednice sportskih udruga Zagrebačke županije te Damir Tomljenović, zamjenik župana Zagrebačke županije.

Svečanost, koja je održana u Hotelu Bunčić, vodio je Želimir Štefanović a za glazbeni ugođaj pobrinuli su se tamburaški sastav Pleteri i Ivana Blažinović.