Održana prezentacija javnog rada, mjere aktivne politike zapošljavanja

Ured za društvene djalelatnosti Grada Vrbovca organizirao je u četvrtak 6. svibnja 2010. u velikoj dvorani gradske vijećnice u Vrbovcu prezentaciju na temu ''Javni rad''.

Prezentaciju su održale predstavnice Hrvatskog zavoda za zapošljavanje: Vesna Matijašević, pročelnica područnog ureda Zagreb, Ljiljana Špoljarić, rukovoditeljica Odsjeka mjera aktivne politike zapošljavanja Hrvatskog zavoda za zapošljavanje te Helena Čerkez iz vrbovečke ispostave HZZ-a.

Na početku prezentacije, nazočne je pozdravio gradonačelnik Vladimir Bregović, istaknuvši kako se nada da će i ova prezentacija pridonijeti smanjenju broja nezaposlenih na vrbovečkom području.

Mogućnosti javnog rada, društveno korisnog rada koji mogu organizirati udruge i institucije u suradnji s HZZ-om predstavila je Vesna Matijašević, pročelnica područnog ureda Zagreb,. Konkretne primjere te postupak prijave i realicacije detaljno je obrazložila Ljiljana Špoljarić rukovoditeljica Odsjeka mjera aktivne politike zapošljavanja Hrvatskog zavoda za zapošljavanje.

Nakon toga su predstavnici vrobovečkih udruga i institucija, potencijali korisnici ovih mjera aktivne politike zapošljavanja imali priliku postavljati pitaja i dobiti konkretne odgovore.