Održana svečana sjednica Gradskog Vijeća i dodjeljene nagrade Grada Vrbovca

U utorak, 15. lipnja 2010. održana je svečana sjednica Gradskog vijeća Grada Vrbovca.

Na početku sjednice okupljenim vijećnicima i gostima obratio se Tomislav Mladen, predsjednik Gradskog vijeća grada Vrbovca.

Nakon što je pozdravio goste, osvrnuo se je na rad vijeća u protekloj godini te izrazio zadovoljstvo činjenicom da su nesuglasice koje su postojale prevladane. „U ime Gradskog vijeća mogu obećati da ćemo učiniti sve da do takve situacije više ne dođe i da ćemo u naredne tri godine raditi isključivo na izgradnji povjerenja i suradnje između vijećnika kao bismo bili u mogućnosti izgraditi i otvoriti poslovne zone koje će donijeti nova zapošljavanja, punjenje proračuna, a onda i porast kvalitete života u našem gradu.“ – istaknuo je gospodin Mladen. Još je spomenuo najvažnije infrastrukturne projekte koji se planiraju u gradu, izgradnja pristupne ceste na gradsko parkiralište te projekte izgradnje vodovodne mreže.

Potom je za govornicu stupio gradonačelnik Vladimir Bregović. On se je najprije osvrnuo na proteklu godinu istaknuvši otvaranje velikog trgovačkog centra Konzuma te obnovu i proširenje ceste kroz Prilesje. Istaknuo je kako je u tijeku javna rasprava za novi Urbanistički plan uređenja koji će u mnogome doprinjeti razvoju Vrbovca, no također, pokrenuta je i izrada Urbanističkog plana uređenja gospodarske zone Luka koji će financirati samo investitori. Spomenuo je veliku važnost Agrokora koji na vrbovečkom području zapošljava oko 2000 ljudi.

Gradonačelnik je naglasio i važnost nove geodetske izmjere koja se provodi u Vrbovcu te najavio velike projekte u izgradnji vodovoda i sustava odvodnje. Nakon toga, gradonačelnik je ukratko pobrojao gdje sve Grad Vrbovec sudjeluje u financiranju, bilo vlastitim sredstvima iz proračuna ili decentraliziranim sredstvima spomenuvši pri tome osnovne škole i predškolski odgoj, stipendiranje učenika i studenata, brigu o djeci s posebnim potrebama, vatrogastvo, poljoprivredu, ulaganja u mjesne odbore te sport i kulturu. Svoje izlaganje gradonačelnik je završio čestitkom u povodu Dana grada.

Nakon gradonačelnika riječi pozdrava i čestitiki uputili su Stjepan Kožić, župan Zagrebačke županije i Damir Mikuljan, predsjednik skupštine Zagrebačke županije.

Uslijedila je dodjela nagrada Grada Vrbovca.

Nagradu za životno djelo dobili su Dragan Vicković – za dugogodišnji uspješni rad razvoju novinarstva, Radio Vrbovca, te općenito afirmaciji Grada Vrbovca na području kulture i društvenih djelatnosti. i Vladimir Tomljanović – za dugogodišnji osobit doprinos u razvoju nogometa te društvenog života na području Grada Vrbovca.

Godišnje nagrade Grada Vrbovca dobili su:

  • Žarko Popović – za dugogodišnji uspješni rad razvoju školskog obrazovanja, te u razvoju mladih te općenito u razvoju društvenog života Grada Vrbovca
  • Zlatko Herček – za uspješni 40-godišnji rad u Limenoj glazbi „Vrbovec“ te za doprinos u kulturnom razvoju života Grada i promicanje u Hrvatskoj i svijetu.
  • Hrvatsko lovačko društvo „Orao“ – povodom 65. godina od osnivanja Društva, te briga za uzgoj i zaštitu divljači na području Grada Vrbovca
  • Off road team „Vrbovec“ – za uspješnu promociju auto sporta Grada Vrbovca na državnom i svjetskom nivou, te briga za očuvanje okoliša na području Grada Vrbovca.
  • NK „Lonja“ – povodom 50. godina kontinuiranog rada u razvoju nogometa na području Lonjice i Grada Vrbovca
  • C.S.T.I.- vl. obrta Stjepan Crneković – obrtnik iz Vrbovca, za uspješno promicanje i razvoj obrtništva Grada Vrbovca, te razvoju društvenog života Grada Vrbovca
  • Obiteljski obrt „JENDRIŠ“ – vl. obrta Vjekoslav Vendriš – obrtnik iz Vrbovca, za 40-godišnje uspješno promicanje i unapređenje poduzetništva i doprinosa u razvoju obrtništva Grada Vrbovca, te razvoju društvenog života Grada Vrbovca
  • Josip Kiseljak – za iznimno zalaganje u humanitarnom radu, dobrovoljni davalac krvi, do sada krv dao 110 puta, te primio Orden Danice Hrvatske sa likom Katarine Zrinski kojim ga je odlikovao predsjednik RH.
  • Zvonko Bračić – za iznimno zalaganje u humanitarnom radu, zaštitu i unapređenje životnog standarda radnika, te razvoju društvenog života Grada Vrbovca.
  • Darbara Dropulja i Božidar Leščić – plesni par za doprinos u kulturnom razvoju života Grada Vrbovca, Zagrebačke županije i RH, osvajači prvih mjesta u standardnim i latinsko-američkim plesovima na državnim i međunarodnim natjecanjima.

U ime nagrađenih, zahvalio je Dragan Vicković.