Pripreme za izgradnju vodovoda i kružnog toka te pojačano održavanje županijskih cesta

Grad Vrbovec započeo je s pripremama za izgradnju preostalih 1500 metara vodovoda između Luke i Novog Sela. Cijena projekta je oko 1.600.000 kuna od čega bi Ministarstvo regionalnog razvoja trebalo osigurati oko 1.000.000 kuna iz programa EIB 2 za razvoj lokalne zajednice. Vrbovečki Komunalac će ovih dana raspisati natječaj kako bi se taj projekt realizirao do kraja godine.

Također je upućen zahtjev Županijskoj upravi za ceste za sredstva pojačano održavanje županijskih cesta. U taj program na Vrbovečkom području ušle bi ceste za Marenić i Cerik, Peskovec, Negovec, Vrhovec i Samoborec te cesta u Poljanskom Lugu nakon nadvožnjaka prema farmi.

Natječaj za izgradnju kružnog toga kod benzinske postaje završen je 25. srpnja 2012. Za nadzor je izabran Centar za organizaciju građenja. Za izvođenje radova bilo je puno zainteresiranih koji su tražili dodatna objašnjenja te je produžen natječaj i definiran konačni rok za dostavu ponuda 29. kolovoza 2012. kada će ponude biti i otvorene. Sredstva za gradnju su osigurana, kružni tok će financirati Hrvatske ceste sa 50% te Županijska uprava za ceste sa 50%. Projektantski troškovnik je oko 3.600.000 kuna no očekuje će da će taj iznos biti niži nakon provedenog natječaja.