Dobra večer, Europo!

Turistička zajednica grada Vrbovca u povodu ulaska Republike Hrvatske u Europsku uniju organizirala je u ponedjeljak, 1. srpnja 2013. na ljetnoj pozornici prigodnu svečanost pod nazivom "Dobra večer, Europo!".

Na početku svečanosti okupljenima su se obratili gradonačelnik Vladimir Bregović i predsjednik gradskog vijeća Josip Jambrač.

Gradonačelnik Bregović istaknuo je kako je upravo ovo što ćemo večeras vidjeti, ples, pjesma, narodni običaji jedna od stvari koje s ponosom unosimo u Europu.

Predsjednik Gradskog vijeća Josip Jambrač, osvrnuvši se ukratko na povijest razvoja Europske unije od njenih začetaka istaknuo je kako je činjenica da postajemo dio tržišta od 500 milijuna ljudi jedna od velikih prednosti ulaska u Europsku uniju.

Uslijedio je kulturno umjetnički program na kojem su nastupili zbor, tamburaški orkestar i folklorni ansambl HKUD-a Petar Zrinski, zbor Gradske udruge umirovljenika, Izvorna folklorna skupina Brčevec te učenici Srednje škole Vrbovec. Organiziran je i kviz s pitanjima o poznavaju EU, a najbolji su dobili i prigodne nagrade. Program je vodio Željko Štefanović.