Održan sastanak s predstavnicima Hrvatskih cesta

U utorak, 10.9.2013. Đuro Turk, pročelnik za komunalne djelatnosti i gospodarstvo održao je sastanak s predstavnicima Hrvatskih cesta – ispostava Zagreb na kojem je bilo riječi o postavljanju prometne signalizacije i rekonstrukciji državnih cesta na području grada Vrbovca kojima bi se povećala sigurnost prometa.

Temeljem zahtjeva I. OŠ Vrbovec i Mjesnog odbora Banovo iskazana je potreba za postavljanjem dodatne svjetlosne signalizacije pored Područne škole u Banovu. Grad Vrbovec će svojim sredstvima financirati postavljanje nadstrešnice na autobusnoj stanici ispred škole.

Na nogostupu u Zagrebačkoj ulici, počevši od benzinske postaje pa do kraja Luke trebala bi se obilježiti biciklistička staza i postaviti potrebna signalizacija kako bi taj nogostup nesmetano mogli koristiti i pješaci i biciklisti.

Na Đurištu, ispred ciglane gdje se odvaja ulica koja se gradi na trasi starog industrijskog kolosijeka potrebno je napraviti prometnu traku za skretanje u lijevo, a usporedo s time biti će napravljeno i autobusno stajalište.

Iskazana je i potreba za obilježavanjem pješačkog prijelaza u Zagrebačkoj ulici kod ulice Marije Jurić Zagorke kako stanovnici te ulice i ostali pješaci koji koriste nogostup ne bi trebali prelaziti preko benzinske postaje do pješačkog prijelaza na kružnom toku.

Sve ove situacije su snimljene i na terenu, zahtjevi za njih su predani i očekuje se pozitivan odgovor Hrvatskih cesta i skoro rješavanje.