Održan sastanak na temu zaštite i spašavanja

U prostorijama grada Vrbovca u četvrtak, 19. prosinca 2013. održan je sastanak predstavnika lokalne samouprave s predstavnicima Državne uprave za zaštitu i spašavanje – područni ured Zagreb i Zagrebačke županije. Na sastanku su sudjelovali u ime DUZS – Područnog ureda Zagreb pročelnik Damir Pilčik i voditelj odjela za preventivne i planske poslove Mario Vegar, u ime Zagrebačke županije Branko Herček, viši stručni suradnik za zaštitu i spašavanje te predstavnici grada Vrbovca i općina Dubrava, Gradec, Rakovec i Preseka.

Na početku je sudionike sastanka pozdravio gradonačelnik Vladimir Bregović i zaželio im uspješan rad. Pročelnik Područnog ureda Zagreb Damir Pilčik uručio je Ljiljani Bušić, v.d. ravnateljici I. OŠ Vrbovec zahvalnicu za sudjelovanje u natječaju za likovne, literarne i foto radove na temu Katastrofa i snaga zaštite i spašavanja.

Teme radnog dijela sastanka bile su: analiza dosadašnjeg djelovanja u realizaciji zaštite i spašavanja, ažuriranje procjena ugroženosti plana zaštite i plana civilne zaštite s obzirom na novu procjenu ugroženosti Republike Hrvatske, pripreme za zimsko razdoblje te smjernice za narednu godinu.