Korak bliže prijavi projekta vodoopskrbe na Kohezijski fond Europske unije

Gradonačelnik Vrbovca Vladimir Bregović, te načelnici općina Dubrava, Gradec, Farkaševac, Preseka i Rakovec, potpisali su jučer u Županiji pismo namjere o suradnji na provedbi projekta Regionalni vodoopskrbni sustav – Zagreb istok.

Potpisnici pisma su i župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić, predstavnici gradova Dugo Selo, Ivanić Grad i Sveti Ivan Zelina, te općina Brckovljani, Rugvica, Kloštar Ivanić, Križ i Bedenica. Ovo pismo neophodni je dio kompletiranja dokumentacije koja je potrebna za apliciranje projekta prema Kohezijskom fondu Europske unije.

Andrino Petković, predstavnik Hrvatskih voda, najavio je kroz nekoliko dana završetak Studije izvodljivosti, te prijedlog aplikacije projekta vrijednog 100 milijuna eura, kojim bi se osigurala voda za 29 posto stanovništva u istočnom dijelu županije, koji su trenutno bez priključka. Spomenuta Studija na području Vrbovca predviđa rekonstrukciju 9250 i izgradnju 226 704 metra vodovodne mreže, četiri vodotornja, pet novih precrpnih stanica i rekonstrukciju jedne.

Gradonačelnik Vrbovca Vladimir Bregović zahvalio se jučer uime svih gradonačelnika na području projekta – Posebno sam se zahvalio Hrvatskim vodama što podržavaju ovaj projekt, kojem su europski konzultanti iz tvrtke Jaspers dali pozitivno mišljenje. Ovo je stoljetni projekt, za kojeg imam sreću da će u mojem mandatu biti započet, a nadam se i završen, kazao je gradonačelnik Bregović.

Prijava ovog projekta, čiji su glavni nositelji Zagrebačka županija i Hrvatske vode, očekuje se početkom srpnja, početak radova iduće, a završetak 2018. godine.