Ivor Koretić novi je predsjednik Gradske zajednice športskih udruga Vrbovec

Članovi Skupštine Gradske zajednice športskih udruga jučer su održali izvanrednu sjednicu, na kojoj su prihvatili ostavku dotadašnjeg predsjednika Damira Tomljenovića, koji je takvu odluku objasnio nedostatkom vremena za kvalitetno obavljanje poslova vezanih uz rad Zajednice.

– Budući predsjednik Zajednice trebao bi ipak imati nešto više vremena nego ja i biti konstantno uključen u rad Zajednice, jer su pred nama brojni zahtjevi i novosti, a takva organizacija rada pridonijet će i pravičnijoj raspodjeli sredstava – pojasnio je Tomljenović.

Za novog predsjednika, koji će tu dužnost obavljati do redovnih izbora u Zajednici, izabran je predsjednik Teniskog kluba Vrbovec Ivor Koretić, koji je članove upozorio na neke nove zakonske obveze, naime uz Zakon o udrugama koji je već na snazi, početkom sljedeće godina na snagu će stupiti i novi Zakon o financijskom poslovanju i računovodstvu neprofitnih organizacija.

– Taj zakon bit će nama vrlo zanimljiv jer će sve neprofitne organizacije imati obvezu javno objaviti svoje završne račune putem Internet stranice Registra neprofitnih organizacija – pojasnio je Koretić te dodao da će članovi Gradske zajednice športskih udruga svojim radom i rezultatima pokušati osigurati daljnje financiranje klubova sredstvima iz gradskog proračuna, bez obzira što su zbog najavljene porezne reforme izgledna smanjenja sredstava brojnim proračunskim korisnicima.

Inače, u sklopu Programa javnih potreba u sportu za sufinanciranje rada sportskih klubova izdvaja se pet posto ukupnog proračuna, što je u ovoj godini milijun i 700 kuna. Gradska zajednica broji 24 člana, a od njih je 18 bilo prisutno na sjednici na kojoj je među ostalim izglasana odluka o raspodjeli mjesečnih rata koje se isplaćuju iz gradskog proračuna te je odlučeno da će svi klubovi u ovoj godini dobiti jednak broj isplata.

Skupština je također prihvatila odluku o preraspodjeli stavaka u svom programu, čime je osigurano plaćanje usluga čišćenja prostora Gradskog stadiona. Okupljenima se obratio i gradonačelnik Vladimir Bregović koji je još jednom naglasio kako je izgledno da će klubovi do kraja godine dobiti još tri isplate.