12. sjednica Gradskog vijeća

Gradsko vijeće Grada Vrbovca u četvrtak 11. prosinca 2014. godine održat će posljednju ovogodišnju sjednicu. Dnevni red se sastoji od čak 25 točaka, među kojima su Prijedlog rebalansa ovogodišnjeg proračuna te Prijedlog proračuna za 2015. godinu.

Gradonačelnik Vladimir Bregović kaže da je riječ o tehničkom rebalansu, jer je proračun formalno povećan za 14 posto, međutim to nije povećanja novčanih prihoda, već je riječ o namjenskim sredstvima, koja se odnose na proteklu godinu, kada su krajem godine u proračun uplaćena sredstva za drugi kolosijek, tj. komunalni doprinosi za taj projekt, a prenesena su i utrošena u ovoj godini (milijun i 600 tisuća kuna). Na povećanje proračuna utjecao je i darovni ugovor između Grada i Udruženja obrtnika, kojim je Udruženje gradu darovalo svoju zgradu i zemljište, čime je vrijednost gradske imovine povećana za tri milijuna kuna. U povećanje proračuna ubraja se i pomoć Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost za nabavu nove komunalne opreme, kao i financijska pomoć Zagrebačke županije za geodetske izmjere i sufinanciranje radova na izgradnji spojne ceste. Zbog toga je predložen rebalans, kojim bi proračun za ovu godinu „narastao“ na 39,5 milijuna kuna.

Uz to Gradskom vijeću upućen je i prijedlog proračuna za 2015. godinu, koji je obilježen poreznim reformama na razini države, zbog kojih se prema svim najavama očekuje smanjenje izvornih prihoda lokalnih samouprava. Ukupno, prijedlog proračuna za sljedeću godinu iznosi 36 milijuna i 718 tisuća kuna.

Na dnevnom redu su i brojne druge točke, među kojima i izvješća o radu udruga i institucija na području Vrbovca. Dnevni red pročitajte

ovdje