The job of my life

Razvojna agencija grada Vrbovca i Udruženje obrtnika Vrbovec uključili su se u realizaciju programa The Job of my life, kojeg financiraju njemačko Ministarstvo rada i socijalne skrbi te njihove Savezne agencije za rad. Cilj programa je borba protiv visoke nezaposlenosti mladih u Europskoj Uniji i osiguranje potrebnih stručnjaka u Njemačkoj, a za sudjelovanje će se uskoro moći prijaviti i kandidati s vrbovečkog područja.

Kroz ovaj program odabrani kandidati školuju se u Njemačkoj 3,5 godina te ovisno o zanimanjima žive u različitim njemačkim regijama, gdje stječu teorijska i praktična znanja. Program nudi struke poput hotelijera, konobara, kuhara, automehatroničara, električara, soboslikara, i brojne druge. Polaznici za vrijeme trajanja programa primaju novčanuu potporu u maksimalnom iznosu od 818 eura mjesečno, čime pokrivaju životne troškove, uključujući i troškove stanovanja.

Za sudjelovanje se mogu prijaviti mladi između 18 i 27 godina, koji su između ostalog završili srednju školu, a isključeni su kandidati koji su već pohađali neki od programa dualnog obrazovanja te kandidati koji posjeduju kvalifikaciju magistra struke. Svi zainteresirani, koji ispunjavaju preduvjete, trebaju 22. siječnja u 19 sati doći na dogovor u Obrtnički dom u Križevačkoj 4, gdje će dobiti sve potrebne informacije.

Više informacija o programu pročitajte

ovdje