Potpisan sporazum o zajedničkoj nabavi “Artifex”

Obrtnička komora Zagreb ove je godine pokrenula Program za pogodnosti pod nazivom Artifex s ciljem osiguranja popusta na nabavnu robu koja je obrtnicima nužna za rad. Smanjivanjem ulaznih troškova nabave energenata, opreme, osnovnih sredstava, repromaterijala, drugih neophodnih nabavnih stavki i pojedinih usluga želi se olakšati poslovanje obrtnicima.

Do sada je sporazum o zajedničkoj nabavi Artifex u tri kruga potpisalo 50-ak poduzetnika i obrazovnih institucija. Visine popusta ovise o dogovoru s pojedinim partnerom, a dosežu i do 30 posto. U program su se između ostalih, uključili Ina, HEP opskrba, HG spot, Bauhaus, PSC Zagreb, Samoborka, Vip, Makro mikro grupa, Generali osiguranje i drugi dobavljači koje obrtnicima nude popuste na svoje proizvode i usluge.

Pravo na popuste imaju svi članovi Obrtničke komore Zagreb koji su uplatili komorski doprinos, a pristupnica za učlanjenje u projekt Artifex nalazi se na internetskoj stranici www.okz.hr . Uz ove popuste financijski troškovi su manji, a obrtnik može na mjesečnoj razini uštedjeti i nekoliko tisuća kuna, pojasnio je predsjednik Obrtničke komore Zagreb Mirza Šabić.