Prva radionica IN poduzetnik projekta u Vrbovcu

Prva radionica u sklopu projekta IN PODUZETNIK – Interaktivna baza podataka poduzetnika koji Zagrebačka županija provodi u suradnji s Obrtničkom komorom Zagreb, održana je prošlog mjeseca u prostorijama Srednje škole Vrbovec. Učenici su na radionici educirani o važnosti interaktivne baze podataka, ali i o aktivnostima koje se od njih očekuju u sklopu ovog projekta.

 

Ukupno je planirano 15 ovakvih radionica u 8 strukovnih škola iz 8 gradova Zagrebačke županije na kojima će oko 200 učenika proći pripreme za prikupljanje podataka o poduzetnicima i obrtnicima u svom kraju, nakon čega će provesti anketiranje.

 

Na taj način učenici će ostvariti kontakte i prikupiti podatke od 2000 poduzetnika. Prikupljeni podaci će biti pohranjeni u novoj interaktivnoj bazi podataka poduzetnika koja će objediniti statističke podatke po raznim kriterijima, a bit će korisna i široj javnosti kojoj će se omogućiti pregled proizvodnih mogućnosti i uslužnih zanimanja.

 

Riječ je o projektu koji, osim što kreira interaktivnu bazu podataka, potiče obrazovanje za poduzetništvo u suradnji sa strukovnim školama, razvija pozitivan odnos prema cjeloživotnom učenju te potiče poduzetničku kulturu u društvu.

 

Također, projektom će se nastojati ojačati suradnja između poduzetnika, kao osnovne ciljne skupine projekta, i potpornih poduzetničkih institucija, jedinica lokalne i regionalne samouprave te obrazovnih institucija, konkretno strukovnih srednjih škola na području Županije.

 

Osim 15 radionica za učenike strukovnih škola, u sklopu projekta će se održati i 5 sajmova te 3 konferencije kojima će se poticati suradnja između poduzetnika/obrtnika, poduzetničkih potpornih institucija, tijela lokalne i regionalne samouprave, obrazovnih institucija i građana.

Više informacija o projektu možete pronaći na internetskoj stranici Zagrebačke županije.