Radionice LAG-a Prigorje u Vrbovcu

Lokalna akcijska grupa Prigorje nastavlja s organiziranjem radionica za izradu Strategije razvoja za razdoblje od 2014. do 2020. godine.

 

Na prvim radionicama održanim prošlog petka u Vrbovcu je sudjelovalo 70 – ak predstavnika javnog, civilnog i gospodarskog sektora. Ovog petka u prostorijama Udruženja obrtnika Vrbovec polaznici će na radionicama odrediti viziju, misiju, ciljeve, prioritete i mjere razvoja područja LAG-a. Početak radionice za javni sektor je u 10 sati, za civilni u 13 sati, dok će se predstavnici gospodarskog sektora sastati u 16 sati. Poziv na radionice i prezentaciju sa prošle radionice pogledajte u prilogu.

 

Strategija razvoja potrebna je kako bi se LAG prijavio na natječaj 19.2 iz Programa ruralnog razvoja gdje može ostvariti potporu od milijun i 800 tisuća eura. LAG će potom raspisivati natječaje za OPG-ove i poduzetnike koji će moći ostvariti potporu do 50 tisuća eura. Unutar strategije bit će definirana baza projektnih prijedloga koji mogu ostvariti ovu potporu. Stoga se pozivaju svi zainteresirani građani i poduzetnici da prisustvuju radionicama kako bi se informirali o mogućnostima ostvarivanja svojih projektnih ideja putem LAG-a, te kako bi njihovi projekti bili uvršteni u strategiju, što je jedan od uvjeta za dobivanje bespovratne potpore.

 

Inače, Vrbovec je administrativno središte LAG-a u koji su se uključile i općine Gradec, Preseka, Rakovec i Farkaševac. Za izradu strategije zadužena je konzultantska tvrtka Logička matrica, a rok njezinog završetka je 1. ožujak 2016. godine.

 

Prezentacija LAG Prigorje 05.02.

Poziv na 2. Radionicu LAG-a