Turizam

Turistička zajednica Grada Vrbovca
Trg Petra Zrinskog 7a
10340 Vrbovec
tzvrbovec.info@gmail.com
www.tz-vrbovec.hr
Direktorica: Jasna Benedik, dipl. oec.

Današnja TZ Grada Vrbovca osnovana je 1.svibnja 1976 godine kao Turistički savez Vrbovec. Prvi predsjednik bio je gospodin Mato Biškupec, zamjenik pok. Vlado Mudrić, a tajnik Stanko Šipek.
Promjenom zakonske regulative kako u sustavu turističkih zajednica tako i u sustavu jedinica lokalne samouprave, osamostaljenjem Republike Hrvatske kao zasebne države, Turistički savez Vrbovec je 3. srpnja 1995. godine postao TZ Grada Vrbovca. Izuzetno smo ponosni na činjenicu da više od 30 godina organiziramo manifestaciju „Kaj su jeli naši stari“.

Danas TZ ima jednog zaposlenog, i u sustavu je turističkih zajednica gradova i općina Zagrebačke županije. Održavamo kontakte ponajprije sa svim TZ sustavima, ali i okolnim područjima i iz drugih županija kako bližih tako i daljih. Posao nije samo uredski nego se rad odvija i na terenu, a i u mnogobrojnim susretima i dogovorima. Dobre odnose održavamo s vrtićima, osnovnim školama i srednjom školom, Pučkim otvorenim učilištem Vrbovec, Vrbovečkom udrugom mladih, Domom za stare i nemoćne osobe, gospodarskim subjektima (osobito sa PIK-om Vrbovec i Šumarijom Vrbovec), mjesnim odborima, lovcima, ribičima, konjarima, vinogradarima i brojnim drugima, a najviše susreta i sastanaka je s amaterskim udrugama žena vrbovečkog kraja koje su srž manifestacije „Kaj su jeli naši stari“ jer one su te koje pripremaju ta jela po izvornim receptima.

I na kraju želimo vam poručiti: Dobro došli u rodni grad hrvatskog grofa i bana Petra Zrinskog; rodni grad prve žene novinarke u ovom dijelu Europe i poznate spisateljice Marije Jurić Zagorke (rođena u selu Negovec, pokraj Vrbovca); u grad mesa, salame, kobasa, špeka i čvarka – grad PIK-a Vrbovec i u grad manifestacije “Kaj su jeli naši stari”.