Grad Vrbovec partner projekta “Pokreni društvo, volontiraj”

Volonterski centar „Link“ koji djeluje u sklopu udruge Glas mladih Križevci, provodi projekt „Pokreni društvo, volontiraj“. Prezentacija projekta održana je danas u Maloj vijećnici Grada Križevaca, a prisustvovao joj je i predsjednik Savjeta mladih Grada Vrbovca Tomislav Grežina.

 

Cilj ovog projekta je promicanje vrijednosti volontiranja, razmjena informacija o ponudi i potražnji volonterskog rada, obrazovanje o menadžmentu volontiranja, te obrazovanje građana o volontiranju. Osim Grada Vrbovca, partneri projekta su Grad Križevci, Općina Sveti Petar Orehovec, Centar za socijalnu skrb Križevci i Gimnazija Ivana Zakmardija Dijankovečkoga Križevci. Ukupna vrijednost projekta je 189.602 kuna, a financiraju ga Ministarstvo socijalne politike i mladih, te Grad Križevci.

 

Ukupno trajanje projekta je 12 mjeseci. Predviđeno je osam aktivnosti, među njima i organiziranje radionica za organizatore volontiranja i volontere. Po dvije jednodnevne radionice održat će se u Vrbovcu, Svetom Petru Orehovcu i Križevcima. Informiranje i savjetovanje provodit će se putem internetske stranice www.volonterski.hr i Facebook stranice Volonterskog centra Link. U planu je i uvođenje Volonterske burze na internetskoj stranici centra, provođenje osam kratkoročnih volonterskih akcija, uključivanje u razne volonterske manifestacije, sudjelovanje u radu Socijalne samoposluge Sveti Marko Križevčanin, organizacija Međunarodnog volonterskog kampa, te Gimnazijskog volonterskog kluba u sklopu kojeg će se pružati besplatne instrukcije djeci iz socijalno i materijalno ugroženih obitelji u osnovnim školama.

 

Projekt se provodi u okviru mjere 1.5. Nacionalne strategije stvaranja poticajnog okruženja za razvoj civilnog društva od 2012. do 2016. godine.