Radio Vrbovec – Emisija Petkom u 16

U emisiji petkom u 16 Radio Vrbovca na temu projekta „Korak uz korak“ kojim su osigurani pomoćnici u nastavi potrebitoj osnovnoškolskoj djeci, gostovali su Robert Haić, voditelj projekta iz Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Vrbovca, Suzana Mojsilović, stručni suradnik psiholog u II. OŠ Vrbovec i Sanja Rozali Šlogar, stručni suradnik edukacijski rehabilitator u I. OŠ Vrbovec.

O samom projektu Korak uz korak, informacije je iznio voditelj projekta koji je priopćio kako je nositelj projekta Grad Vrbovec, a partneri na projektu su I. i II. OŠ Vrbovec, dok je Razvojna agencija Grada Vrbovca pružila stručnu pomoć prilikom apliciranja na natječaj. Projekt ima dvije ciljane skupine; djecu s posebnim potrebama i pomoćnike u nastavi koji su svi nezaposlene osobe prijavljene u evidenciji nezaposlenih pri HZZ-u. Projekt je sufinanciran iz Europskog socijalnog fonda, a ukupna vrijednost projekta iznosi oko 390.000 kn, od čega 359.000 kn bespovratnih sredstava.

Gospođa Mojsilović istaknula je kako su pomoćnici velika pomoć učenicima koji, zahvaljujući njima, ostvaruju svoj potencijal u potpunosti, ali i učiteljima koji se zbog svojih redovnih obveza ne mogu dovoljno posvetiti potrebama pojedinaca, a kojima je pažnja potrebna.
Gospođa Šlogar rekla je kako su pomoćnici u nastavi dodijeljeni za 6 učenika u I. OŠ i 4 učenika u II. OŠ te kako je riječ uglavnom o djeci s poremećajem koncentracije i pažnje (ADHD). Ističe kako su djeca s pomoćnicima ostvarila vrlo dobar, prijateljski odnos.

Na kraju emisije  iznesena je informacija kako je za sljedeću godinu već raspisan natječaj na koji će se Grad Vrbovec ponovno prijaviti i kako će projekt u ovoj, 3. fazi, trajati 4 godine, a tražit će se pomoćnici za ukupno 16. učenika.

Snimku emisije u cijelosti možete poslušati na linku:

Petkom u 16 – 30.06.2017. – Pomoć u nastavi.mp3

Sadržaj emitiranog materijala isključiva je odgovornost Grada Vrbovca.