Izvještaj s 59. sjednice Gradskog poglavarstva

Nakon naporne prošle sjednice ovaj put su članovi Poglavarstva imali puno lakši posao iako je na dnevnom redu bilo 12 točaka. Krenimo redom:

Poglavarstvo je usvojilo Izvješće o stanju i kretanju sigurnosnih pokazatelja i rada Policijske postaje Vrbovec koje je bilo na dnevnom redu i prošle sjednice.

Udovoljeno je zahtjevu Dječjeg vrtića Vrbovec za podmirenje troškova jednogodišnjeg stažiranja pripravnika-volontera u iznosu od 20.093,92 kn. Time će se omogućiti polaganje stručnog ispita i lakše zapošljavanje jednom diplomiranom odgojitelju s područja Grada Vrbovca.

Poglavarstvo je poslovni prostor u zgradi Gradskog stadiona (bivši klupski restoran) dodijelilo «na neodređeno vrijeme i bez naknade» Nogometnoj školi Vrbovec. Jedinu ponudu koja je pristigla na raspisani natječaj Poglavarstvo nije razmotrilo jer je bila formalno-pravno nepotpuna.

Posao rekonstrukcije zgrade Područne osnovne škole u Gornjem Tkalcu Poglavarstvo je dodijelilo Dinatronic-u d.o.o. iz Vrbovca kao najpovoljnijem ponuđaču (63.440,00 kn s PDV-om).

Poljoprivrednicima Ivanu Basreku iz Gostovića i Zvonku Bartolu iz Gaja dodijeljena je financijska pomoć od 1.000,00 kn za troškove pohađanja seminara iz svinjogojstva na Visokom gospodarskom učilištu u Križevcima. Poglavarstvo je udovoljilo i dvjema zamolbama za pomoć naših građana, i to Ljerke Jaić (majke 14-ero djece!) za troškove režija i J. H. za troškove prijevoza za liječenje od multiple skleroze.

Približava se Dan Grada Vrbovca (15. lipnja) pa je Poglavarstvo u Odbor za pripremu i organizaciju proslave Dana Grada imenovalo: gradonačelnika (o kojem će tek odlučiti izbori), ravnateljicu POU-a, Mariju Sabolić, voditeljicu kulture POU-a, Mirjanu Ivanušić, ravnatelje obje osnovne škole, tajnika saveza sportova, tajnicu Turističke zajednice grada Vrbovca, direktora Radio Vrbovca, predsjednika Udruženja obrtnika, župnika, ravnateljicu Dječjeg vrtića, direktora Komunalca i načelnika Policijske postaje Vrbovec.

I konačno, Poglavarstvo je raspravljalo o prijedlogu Tome Varge za postavljanje spomen ploče na zgradu «Patačić». Naime, Tomo Varga je bivši zaposlenik GRO-a «Vrbovec», poduzeća koje je 1984. obnovio zgradu «Patačić». Umjesto postavljanja spomen ploče, Poglavarstvo je donijelo zaključak da se uz prethodno mišljenje Konzervatorskog zavoda (zgrada je registrirana kao spomenik kulturne baštine) postavi informativna ploča. Na ploči bi pisalo kada je zgrada nastala i kada je obnovljena, a točan tekst bi osmislili povjesničari, tj. struka.