Svečana sjednica Gradskog vijeća u povodu Dana grada Vrbovca

U Pučkom otvorenom učilištu Vrbovec održana je svečana sjednica Gradskog vijeća u povodu Dana grada Vrbovca, župe Sv. Vida, I. osnovne škole Vrbovec i Dana obrtnika. Sjednici je prethodilo polaganje vijenaca poginulim braniteljima u Domovinskom ratu u gradskom parku. Uz članove Gradskog vijeća sjednici su nazočili i članovi Gradskog poglavarstva, vrbovečkih kulturnih institucija te gosti iz susjednih gradova.

Sjednicom je predsjedao predsjednik Gradskog vijeća Jadranko Mijalić koji je rekao da odsada u gradskim strukturama napokon sjede mladi, obrazovani, motivirani i politički neopterećeni koji će otvoriti novu stranicu u vođenju Grada Vrbovca koji mora postati mjesto u kojem valja živjeti.

Okupljenima se obratio i gradonačelnik Vrbovca Vladimir Bregović koji je, između ostalog, istaknuo važnost privatizacije PIK-a Vrbovec, koji je odnedavno postao dijelom koncerna Agrokor te naglasio dobru prometnu povezanost sa Zagrebom koja može dodatno potaknuti razvoj našega grada. Gradonačelnik Bregović govorio je i o izgradnji Poduzetničke zone koja će omogućiti otvaranje novih radnih mjesta, najavio je izgradnju industrijskog kolektora kanalizacije kao i pružanje gradske potpore otvaranju novih farmi na području našega grada, osvrnuo se na turističku ponudu našega kraja prepoznatljivu kroz manifestaciju „Kaj su jeli naši stari” te najavio da će Grad i nadalje podržavati obrazovnu, kulturnu i sportsku djelatnost.