Suradnja Vrbovca i Kispesta

Suradnja prijateljskih gradova Vrbovca i Kispesta se nastavlja razmjenom ljetovanja učenika osnovnih škola.

Dvadeset učenika, po deset iz svake osnovne škole, u pratnji svojih nastavnika boravilo je od 30. lipnja do 9. srpnja 2006. u Kispestu na druženju koje su mađarski prijatelji organizirali za djecu svojih gradova prijatelja: Vrbovca, Smoljana i Sombora. Možete pogledati program susreta i fotografije.

Po završetku susreta u Kispestu 9.srpnja je s našim učenicima došlo dvadesetak učenika iz mađarske koji su se uputili u dječje odmaralište u Nerezine. U Nerezinama učenici borave do 18. srpnja. Pored kupanja i sporstkih aktivnosti za učenike su u Nerezinama priređeni izleti te likovna, glagoljaška i kreativna radionica.

Putovanje naših učenika u Kispest te boravak mađarskih učenika u Nerezinama financiralo je gradsko poglavarstvo Grada Vrbovca.

U Kispest su putovali učenici 1. OŠ Vrbovec: Sanja Stanko, Ivona Štajminger, Dominik Tomičević, Andrea Perčinlić, Valentina Dorić, Tatjana Jakopic, Ivana Marinčić, Nikola Klemeš i Mateja Porkulabić, Mateja Svilić u pratnji nastavnica Ive Lednicki i Martine Dobrica te učenici 2. OŠ Vrbovec: Mario Bešen, Mateja Bogati, Ivica Brebrek, Ana Grgoić, Katarina Idžanović, Kristina Lanović, Jelena Orak, Josip Svilić, Domagoj Škrinjar i Fran Švarc u pratnji nastavnica Suzane Pintarić-Mesilović i Irene Lovrek.