Potpisan Kolektivni ugovor za Narodnu knjižnicu Vrbovec

Zaposlenici Narodne knjižnice Vrbovec dobili su posljednjeg siječanjskog dana kolektivni ugovor, kojeg su svečano potpisali predsjednica Sindikata odgoja i obrazovanja Hrvatske Anita Car i gradonačelnik Vladimir Bregović, u ime poslodavca-Grada Vrbovca.

Ovo je prvi kolektivni ugovor kojim su za dvoje zaposlenih u Knjižnici regulirana sva materijalna i ostala njihova prava. Osim toga, oni su sada izjednačeni u osnovnoj plaći i ostalim materijalnim pravima s ostalim zaposlenicima u Gradu, a koji se financiraju iz proračuna.

"Drago mi je što je došlo do ovoga, jer su ovi zaposlenici dosad bili najslabije plaćeni među onima koji se financiraju iz proračuna" – kazala je županijska povjerenica SSSH Đurđica Kahlina. S tim se složila i Anita Car te dodala: "Osobito mi je drago zbog ovoga, tim prije što imamo tradicionalno dobru suradnju s Gradom Vrbovec i vjerujem da će se trend dobrog partnerstva nastaviti i dalje."

"Smatram da svi korisnici proračunskih sredstava u gradu trebaju imati jednake startne uvjete, koje smo definirali ovim dokumentom. Ovo je korak dalje i sada nam ostaje Pučko otvoreno učilište, a jednog dana i kolektivno pregovaranje i za zaposlene u samom gradu" – bio je zadovoljan i vrbovečki gradonačelnik.