Otvoren vatrogasni dom DVD-a Vrbovec

U Vrbovcu je u subotu, 30. kolovoza 2008. svečano otvoren novouređeni vatrogasni dom DVD-a Vrbovec. Nakon intoniranja državne i vatrogasne himne, u ime DVD- a Vrbovec goste je pozdravio Josip Posarić, u prvom redu zamjenika župana Zagrebačke županije Damira Tomljenovića i vrbovečkog gradonačelnika Vladimira Bregovića. Gospodin Posarić je podsjetio da se obilježava tužna godišnjica pogibije vatrogasaca na kornatima te pozvao nazočne da im minutom šutnje odaju počast. Potom je ukratko opisao gradnju ovog objekta u više faza te njegovu konačnu obnovu. Istaknuo je kako sada vatrogasci imaju prostor od 280 metara kvadratnih, na dvije etaže primjeren za obavljanje vatrogasne djelatnosti.

O povijesti DVD-a Vrbovec govorio je predsjednik društva Vladimir Bermanec. On je na kraju zahvalio svima koji su omogućili izgradnju i obnovu ovog objekta te posebno zahvalio članovima DVD-a Vrbovec na dobrovoljnom radu.

Vatrogascima i njihovim gostima se obratio gradonačelnik Vladimir Bregović. Istaknuo je kako dobrovoljo vatrogastvo u Vrbovcu ima dugu tradiciju, te kako vjeruje i u njegovu budućnost. Zahvalio je vatrogascima što su svojim velikim trudom i zalaganjem uspjeli urediti vatrogasni dom te rekao kako će Grad Vrbovec i dalje pratiti vatrogasce u njihovim aktivnostima.

Vatrogasni dom je potom blagoslovio vrbovečki župnik, velečasni Dubravko Lauš, a gradonačelnik Bregović svečano otvorio simboličkim rezanjem vrpce.

Nakon otvaranja je priređen prigodni domjenak u novouređenom prostoru.

Idućeg dana, u nedjelju 31. kolovoza 2008. su u DVD-u Vrbovec također imali razloga za slavlje. Tada im je Vatrogasna zajednica grada Vrbovca službeno predala na korištenje novo navalno vatrogasno vozilo.