Predstavljane Savjeta mladih

U petak, 13. studenog 2009. u Velikoj dvorani vrbovečke gradske vijećnice održano je predstavljanje Savjeta mladih grada Vrbovca te projekcija filma ''Plati i ženi''.

Na početku je okupljene pozdravio Tomislav Mladen, predsjednik Gradskog vijeća grada Vrbovca. On je izrazio nadu da će Savjet mladih, kao savjetodavno tijelo gradskog vijeća pridonijeti kvaliteti života mladih u Vrbovcu.

Predstavljanje je vodio Marko List, predsjednik Savjeta mladih grada Vrbovca. On je najprije predstavio sve članove savjeta mladih te o svakome rekao nekoliko riječi. Ukratko je pobrojio aktivnosti od ožujka ove godine kad je savjet izabran do danas. Kao najvažnije je naglasio sudjelovanje grada u financiranju ovogodišnjeg VUM-festa te predstavljanje savjeta na VUM-festu, izrada Prijedloga programa rada za iduću godinu te pokretanje izrade web stranica savjeta mladih. Istaknuo je dobru suradnju s Vrbovečkom udrugom mladih te Pučkim otvorenim učilištem. Gospodin List je također ukratko predstavio prijedlog programa rada savjeta za iduću godinu te najavio projekcije dokumentarnih filmova tijekom zime koje će organizirati Savjet u suradnji s VUM-om.

Vrbovečku udrugu mladih predstavio je ukratko Matija Fukat, tajnik udruge. Rekao je kako su najvažnije aktivnosti udruge ekološki projekt čišćenja divljih odlagališta otpada i pomoć starim osobama. Udruga se također bavi organiziranjem koncerata u prostoru Alternativnog kulturnog centra Garaže koji su sami uredili te organiziranjem VUM Fest-a. Prošle godine članovi udruge pokrenuli su uoči Božića akciju prikupljanja starih stvari i podjele tih stvari onima kojima je pomoć potrebna. Akcija će biti provedena i ove godine a akciju će pomoći i Udruženje obrtnika Vrbovec koje će im je za tu potrebu ustupiti prostor za skladištenje stvari što se prošle godine pokazalo kao problem. Članovi udruge također organiziraju kreativne radionice, uoči Uskrsa tradicionalno pale Vuzmicu i pomažu u božićnoj dekoraciji Vrbovca.

Uslijedila je projekcija filma ''Plati i ženi'', redatelja Atanasa Georgieva, koji govori o mladim ljudima iz balkanskih zemalja koji u Austriji sklapaju lažne brakove nadajući se da će tako dobiti državljanstvo.