Održana sjednica Vijeća za prevenciju

U srijedu, 16. rujna 2009. održana je druga sjednica Vijeća za prevenciju grada Vrbovca. Sjednicom je predsjedao predsjednik vijeća, gradonačelnik Vladimir Bregović. Na dnevnom redu bilo je izvješće o provođenju preventivnih programa u osnovnim školama ''Mogu ako hoću'' u prošloj školskoj godini te planovi za provedbu tih programa u ovoj godini, organizacija ''Sajma mogućnosti'' te organizacija akcije ''Djeca, prijatelji u prometu''

Izvješće o provedbi programa MAH I i MAH II podnijela je gospođa Sonja Barić, načelnica policijske postaje Vrbovec i zamjenica predsjednika Vijeća za prevenciju. U provedbu programa bili su uključeni učenici 4. i 6. razreda osnovnih škola. Program su provodili djelatnici Informativnog centra Policijske uprave zagrebačke. Ove godine će također biti uključeni učenici 4. i 6. razreda, a program će provoditi djelatnici Policijske postaje Vrbovec.

Izvješće o provedbi je jednoglasno usvojeno i dana je puna podrška nastavku provođenja programa prevencije.

Ovogodišnji ''Sajam mogućnosti'' trebao bi se održati 25. rujna 2009. na igralištu s umjetnom travom. Riječ je o manifestaciji za učenike sedmih razreda vrbovečkih osnovnih škola s ciljem da se djeca druže, natječu i vide mogućnosti provođenja slobodnog vremena. Dogovoreno je da će se u ponedjeljak, 21. rujna sastati organizacijski odbor koji će pripremiti program i dogovoriti način realizacije Sajma mogućnosti.

Gospođa Barić upoznala je nazočne i s programom ''Djeca – prijatelji u prometu''. Program će se provoditi s učenicima šestog razreda vide rad prometnog policajca u ophođenju s vozačima te da se i ona aktivno uključe u poštivanje prometnih propisa zajedno s posebnim gostom, proslavljenim rukometašem Vladom Šolom. Ideja o realizaciji ovog projekta jednoglasno je usvojena.