Održana godišnja skupština Vrbovečke udruge vinogradara i vinara

Vrbovečka udruga vinogradara i vinara održala je godišnju skupštinu u nedjelju, 14.3.2010. godine. Na početku je izabrano radno predsjedništvo u sastavu Valent Crneković, Krešimir Štajminger i Josip Čerkez. Skupštinom je predsjedao Valent Crneković. Potom je predsjednik udruge, Antun Štanfel podnio izvješće o radu u proteklog godini. On je pobrojio brojne aktivnosti udruge tijekom protekle godine. Posebno je istaknuo velike uspjehe članova udruge na izložbama vina. Nakon toga je blagajnik udruge Alen Hren podnio financijsko izvješće, u ime Nadzornog odbora izvješće je podnio Željko Fugaj, a izvješće o radu laboratorija podnijela je Marija Koščević.

Uslijedile su pozdravne riječi gostiju. Gradonačelnik Vladimir Bregović rekao je kako će grad i dalje pomagati rad udruge. Pohvalio je vinogradare i vinare na velikom napretku koji su postigli u zadnje vrijeme te izrazio nadu kako će Vrbovec uskoro dobiti vinsku cestu.

Vrbovečke vinogradare pozdravili su još Krešimir Škrinjar, predsjednik udruge Vinogradara i vinara Brenta iz Ivanić Grada, Bernard Družinec, predsjednik udruge vinara i vinogradara Kaptol Preseka te Željko Panian, predsjednik udruge Vinogradara iz Brckovljana.

Uslijedila su dva stručna predavanja. Vlasta Rubeša Vili iz Hrvatskog zavoda za poljoprivredno savjetodavnu službu održala je zanimljivo predavanje na temu ''Kako sačuvati aromu sauvignona '' a Romano Orešić iz tvrtke Chromos Agro održao je predavanje o zaštiti vinove loze od bolesti i štetnika.

Nakon skupštine u vinskom domu priređen je prigodni domjenak uz vinogradarski grah i vina vrbovečkih vinogradara.