Potpisan ugovor o poslovnoj suradnju između Udruženja obrtnika i Zagrebačke banke

Predsjednik UO Vrbovec Dragutin Škrlec i direktor poduzetničkog bankarstva Zagrebačke banke za regiju Središnja Hrvatska Tomislav Tolnaj 14. rujna su u prostorima Udruženja obrtnika Vrbovec potpisali Ugovor o poslovnoj suradnji kojim će Zagrebačka banka obrtnicima članovima Udruženja obrtnika Vrbovec osigurati posebne kreditne uvjete za financiranje obrtnih sredstava.

Suradnjom Zagrebačke banke i Udruženja obrtnika Vrbovec, obrtnicima u sastavu udruženja sada su dostupni povoljniji kratkoročni krediti za financiranje povremenih potreba za obrtnim sredstvima ( do 12 mjeseci ), te dugoročni krediti za financiranje trajnih obrtnih sredstava uz nižu kamatnu stopu za 1% od važećih uvjeta iz Odluke banke ponude do 31. prosinca 2011.

Obje kreditne linije povoljnije su od standardne ponude ove banke te imaju povoljnije naknade za obradu kredita. Iznos kredita nije ograničen, već ovisi o kreditnoj sposobnosti pojedinog obrtnika, a rok otplate je do 12 mjeseci za kratkoročne te do 3 godine, uz mogućnost korištenja počeka od 6 mjeseci, za dugoročne kredite.

Za kratkoročne i dugoročne kredite plaća se jednokratna naknada od 500 kuna, uz dodatnu pogodnost kod kratkoročnih kredita kojom obrtnici – korisnici ZABA-inog modela paket računa Poduzetnik ostvaruju popust od 50 posto na naknadu, a korisnici modela Partner oslobođeni su plaćanja naknade za obradu kreditnog zahtjeva.

Partnerska suradnja između Zagrebačke banke i Udruženje obrtnika rezultat je nastojanja Komore da svojim članovima omogući pristup povoljnijim financijskim sredstvima u ovom recesijskom periodu, te želje i inicijative Zagrebačke banke da obrtnicima koji su tradicionalno važan poslovni partner Zagrebačke banke, pomogne pri održavanju likvidnosti i daljnjem razvoju poslovanja.

Pritom će bankari Poduzetničkog centra u Vrbovcu obrtnicima rado pomoći stručnim savjetom, bilo da se radi o načinima bržeg i lakšeg prevladavanja krize ili procjeni poslovne situacije i izradama planova.

Kroz pitanja obrtnika upućenih stručnjacima Zagrebačke banke ovaj je susret je otvorio niz zanimljivih tema i ostalih načina i mogućnosti financiranja.