Potpisan sporazum o otvaranju Dnevnog centra Stančić u Vrbovcu

U Vrbovcu je 28. rujna 2012. potpisan sporazum o osnivanju dnevnog centra Stančić u kojem će se pružati usluge odgoja i osposobljavanja, medicinske i psihosocijalne rehabilitacije te drugih potrebitih terapija za djecu, mladež i odrasle osoba s intelektualnim teškoćama, s područja Grada Vrbovca.

Sporazum su potpisali gradonačelnik Vladimir Bregović, ravnatelj Centra Stančić Ivan Vrgoč i predsjednik Udruženja obrtnika Vrbovec Ivan Leščić.

Udruženje obrtnika Vrbovec besplatno ustupa prostor, Grad Vrbovec će plaćati režije a Centar Stančić provoditi rehabilitaciju i terapiju.

Nakon potpisivanja sporazuma potpisnici su se obratili kratkim govorima. Gradonačelnik Vladimir Bregović zaželio je dobrodošlicu Centru Stančić u Vrbovec te zahvalio Udruženju obrtnika Vrbovec na ustupljenom prostoru.

Predsjednik Udruženja obrtnika Vrbovec Ivan Leščić istaknuo je kako mu je drago da će se prostor koji je do sada bio prazan iskoristiti za humanu svrhu te posebno zahvalio tajnici udruženja Željki Mušak na uspješnoj koordinaciji u realizaciji ovog projekta.

Ravnatelj Centra Stančić Ivan Vrgoč zahvalio je gradu Vrbovec i Udruženju obrtnika što se ovaj projekt realizira te istaknuo je kao će sada djeca s intelektualnim teškoćama na području grada Vrbovca dobiti puno kvalitetniju skrb jer neće morati daleko putovati na terapije i više će vremena provoditi u svojim obiteljima, a centar će također pružiti i skrb starijim osobama s intelektualnim teškoćama.