Planira se obnova cesta i javne rasvjete

U ponedjeljak, 17. prosinca gradonačelnik Vladimir Bregović održao je redoviti kolegij sa svojim suradnicima na kojoj je bilo riječi o aktualnim poslovima gradske uprave te o planovima za obnovu infrastrukture.

U idućoj godini bi se trebao realizirati sporazum iz 2009. godine se Županijskom upravom za ceste. Županija bi trebala Županijskoj upravi za ceste osigurati oko milijun kuna koje bi se utrošile za obnove cesta na području grada. Planira se obnova cesta u Poljanskom Lugu te u Peskovcu, Negovcu i Samoborcu.

Govorilo se također obnovi javne rasvjete. U idućoj godini je stavka potrošnje električne energije smanjena sa 1.200.000 kn na 700.000 dok će se preostalih 500.000 kuna iskoristiti za investiciju obnove i zamjene rasvjetnih tijela. Obnova će biti prema ESCo modelu, prema kojem se obnova infrastrukture financira iz sredstava koja se dobiju uštedom energije kroz određeno vremensko razdoblje. U tu svrhu se priprema natječajna dokumentacija a raspisivanje natječaja očekuje se oko Nove godine.

Ovih dana će se izvršiti energetski pregledi vrbovečkih osnovnih škola . Cilj pregleda je utvrđivanje mogućnosti uštede energije, a uz pomoć Regionalne razvojne agencije Sjeverozapadne Hrvatske škole bi se trebale javiti na natječaj koji je objavio Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

Proteklog tjedna su u cijelosti isplaćena sredstva za štetu os suše. Isplaćeno je 332 tisuće kuna. Štetu je na vrbovečkom području prijavilo 309 poljoprivrednih gospodarstava te 6 pravnih osoba a iznosi naknade se kreću od 100 do 20.000 kuna.

Investicije koje su u tijeku: izgradnja kružnog toka, obnova Kolodvorske ulice i ceste za Cerik i Marenić nastaviti će se kad to dopuste vremenske prilike.