Legalizacija društvenih domova

U srijedu, 20. veljače 2013. u velikoj gradskoj vijećnici Grada Vrbovca održan je sastanak predstavnika grada s predstavnicima mjesnih odbora i vatrogasnih društava. Sastanak je sazvan u svrhu pokretanja postupaka sređivanja imovinsko pravnih odnosa i legalizacije društvenih domova.

U ime grada o razlozima pokretanja ovih postupaka te poslovima koji predstoje govorili su gradonačelnik Vladimir Bregović, zamjenik gradonačelnika Dejan Jaić, pročelnik upravnog odjela za komunalne djelatnosti i gospodarstvo Đuro Turk te upravni referent za geodetske poslove Ivan Komanović.

Na području grada su 32 društvena doma koji imaju različite imovinsko pravne statuse. Grad će snositi sve troškove ovih postupaka a u svakom mjestu gdje postoji dom imenovan je nositelj aktivnosti, tj. osoba koja će sa gradskim službama koordinirati aktivnosti.

Okupljeni predstavnici preuzeli su prikupljene katastarske podatke o domovima i dobili upute za daljnje postupanje kako bi se zahtjevi za legalizaciju domova predali na vrijeme.