Održan kolegij gradonačelnika

Nakog održanog kolegija sa zamjenicima i pročelnicima u ponedjeljak, 25. veljače 2013. gradonačelnik je izvjestio o aktivnostima u gradu. U tijeku su pripreme za 31. sjednicu Gradskog vijeća koja će biti u četvrtak, 7. ožujka 2013. Na dnevnom redu je niz točaka među kojima i donošenja Programa gradnje i održavanja objekata komunalne infrastrukture.

Radovi na izgradnji kružnog toka su nastavljeni. U tijeku su također i radovi na izgradnji vodovoda u Luki.

Hrvatske autoceste planiraju zbog radova privremeno zatvoriti zaobilaznicu od Konaka do Cugovca, što će rezultirati pojačanim prometom kroz Vrbovec. U tijeku su pregovori predstavnika grada, Županijske uprave za ceste te Hrvatskih autocesta kako bi se zatvaranje zaobilaznice prolongiralo do završetka kružnog toka.

Kad je u pitanju gradnja ceste na trasi starog industrijskog kolosijeka, natječaj je završen i u tijeku je žalbeni rok.

Očekuje se početak javne rasprave o Prostornom planu i Urbanističkom planu uređenja.

Gradonačelnik je također izvijestio o natječajima za dobivanje sredstava na koja će se Grad Vrbovec javiti u ovoj godini. Projekt prekogranične suradnje Kispest – Vrbovec odobren je i Vrbovec će dobiti 7.000 Eura za ljetovanje djece u Mađarskoj. Iz Fonda za zaštitu okoliša tražiti će se sredstva za rekonstrukciju javne rasvjete. U Županiji grad Vrbovec javiti će se na natječaje za rekonstrukciju cesta, sufinanciranje izgradnje nogostupa te za pokretanje Poduzetničkog centra i poduzetničkog inkubatora.