Definirani zahtjevi za županijske potpore

Ovih dana su u gradu Vrbovcu definirani zahtjevi koji će biti upućeni prema Zagrebačkoj županiji odnosno na koje će se raspisane natječaje za dodjelu sredstava javiti grad Vrbovec.

Milijun kuna će se zatražiti za pojačano održavanje županijskih cesta, a ta sredstva bi Županijska uprava za ceste utrošila za obnovu neke od županijskih cesta na području grada.

Od Upravnog odjela za poljoprivredu, ruralni razvitak i šumarstvo zatražiti će se 200 tisuća kuna za nerazvrstane ceste. Isti upravni odjel raspisao je i natječaj za obnovu područnih škola i društvenih domova. Od ravnatelja osnovnih škola zatražiti će se prijedlozi koji će biti upućeni županiji, a zatražit će se pomoć za obnovu i uređenje društvenih domova u Lonjici (70.000 kn), Celinama (70.000 kn), Pirakovcu (30.000 kn) te Lovrečkoj Varoši (30.000 kn).

Od Upravnog odjela za gospodarstvo zatražiti će se 500.000 kuna za poduzetničke zone, odnosno izgradnju ceste na trasi starog industrijskog kolosijeka te 250.000 kuna za projektnu dokumentaciju za Poduzetnički centar i Poduzetnički inkubator u suradnji s Udruženjem obrtnika Vrbovec.