Održan stručni skup – „Kockanje kao izazov stručnjaka“

U povodu mjeseca borbe protiv osvisnosti u utorak, 10. prosinca 2013. u velikoj dvorani gradske vijećnice u Vrbovcu održan je stručni skup „Kockanje kao izazov stručnjaka“.

Na početku skupa pozdravne riječi sudionicima uputili su ispred Vladinog Ureda za suzbijanje zlouporabe droga Vlade Republike Hrvatske mr. krim. Dubravko Klarić, v.d. ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije Dunja Juraga Pavlinec, gradonačelnik Vladimir Bregović i na kraju zamjenik župana Zagrebačke županije Rudolf Vujević.

Nakon pozdravnih riječi uslijedila su zanimljiva predavanja. O trenutnom stanju bolesti ovisnosti na području Zagrebačke županije govorio je Tvrtko Pervan, dr. med. Dr. sc. Robert Torre održao je predavanje na temu „Kockanje i klađenje – od zabave do ovisnosti“, a profesorica psihologije Miljenka Plečko govorila je o kockanju mladih.

Mr. Dubravko Klarić predstavio je brošure: „Budi svoj… budi čist bez ovisnosti i nasilja“ te „Ovisnost i nasilje – sve se zna ali…“ . Izradu brošura pomogla je tvrtka Lidl d.o.o.

Predstavnici zajednice Cenacolo predstavili su svoj rad i djelovanje na području prevencije ovisnosti.