Predstavnici grada Vrbovca i Zagrebačke županije obišli školu u Lonjici

Izaslanstva grada Vrbovca i Zagrebačke županije danas su obišla školu u Lonjici, na kojoj su nedavno dovršeni radovi u sklopu projekta energetske obnove. Podsjetimo, na školi je postavljena nova fasada, a obavljeni su i radovi na elektroinstalacijama, stolariji i limariji. Škola je obnovljena u sklopu županijskog projekta energetske obnove zgrada u javnom vlasništvu, a vrijednost projekta je 417 tisuća kuna, 75 posto je kroz natječaj Zagrebačke županije osigurao grad, a ostatak je plaćen decentraliziranim sredstvima za osnovno školstvo.

Obavljenim poslom u Lonjici zadovoljan je i pročelnik za gospodarstvo Zagrebačke županije Damir Fašaić, koji je istaknuo kako županija surađuje sa svim gradovima i općinama te je u ovoj godini pokrenut projekt obnove javnih zgrada, a prva dovršena zgrada ove godine je upravo škola u Lonjici. je to prva dovršena zgrada u ovoj godini. – Jako sam zadovoljan odrađenim poslom u Lonjici, primjer je to dobre suradnje grada Vrbovca i Zagrebačke županije. Vrlo važna prednost energetske obnove ove zgrade je upravo u uštedi na troškovima grijanja – rekao je pročelnik Fašaić.

Voditeljica Područne škole Lonjica Valentina Kralj također je vrlo zadovoljna novim izgledom škole te osobito uštedom energije, koja se kako kaže već sada osjeti.

Školu su danas također obišli gradonačelnik Vladimir Bregović i pročelnik za komunalne djelatnosti i gospodarstvo Đuro Turk te istaknuli kako se nadaju i daljnjoj uspješnoj suradnji sa Zagrebačkom županijom.