Humanitarni turnir “Ja te razumijem”

Katolička malonogometna liga župe svetog Vida Vrbovec i Savjet mladih Grada Vrbovca organiziraju futsal turnir humanitarnog karaktera koji će se održati u subotu, 24. rujna u dvorani II. osnovne škole Vrbovec s početkom u 18 sati. Na turniru će sudjelovati momčadi Futsal Dinamo (Zagreb), Futsal akademija Sv. Patrik (Županja), MNK Alumnus (Zagreb) i domaća ekipa sastavljena od igrača KMNL-a Vrbovec.

 

Koncept turnira je zamišljen na način da će se odigrati četiri utakmice (dva polufinala, utakmica za treće mjesto i finale). Nakon turnira čiji je završetak planiran do 22 sata, druženje će se nastaviti u Vinskom podrumu u "Plavoj noći" gdje će svim sudionicima i uzvanicima biti osigurana zakuska uz vrbovečke tamburice.

 

Cilj projekta je prikupiti što više sredstava kako bi se mogao osnovati fond iz kojega će se financirati pomoć u učenju za osnovnoškolsku djecu koja dolaze iz socijalno ugroženih obitelji. Prikupljena sredstva biti će proslijeđena župi sv. Vida, koja će upravljati prikupljenim sredstvima i osnovanim fondom.

 

Svi prikupljeni prihodi bit će namijenjeni za funkcioniranje projekta i fonda „Ja te razumijem“. Iz fonda će se isplaćivati naknade osobama koje će provoditi samo podučavanje djece. Prednost pri uključivanju u projekt imat će studenti i nezaposlene osobe s područja grada Vrbovca, naravno uz uvjet da ispunjavanju zahtjeve stručnosti i kompetencije za određeno područje.

 

Prostor za provođenje pomoći u učenju ustupa župa sv. Vida bez ikakve novčane naknade. Projekt će s pet tisuća kuna sufinancirati Savjet mladih Zagrebačke županije.