Obrtnici na 49. MOS-u u Celju

Na 49. Međunarodnom sajamu obrtništva i poduzetništva (MOS), najvećem sajmu te vrste u Sloveniji i regiji, nastupili su i predstavnici Obrtničke komore Zagreb. Obrt Vuk leather predstavio je svoje proizvode poput kožnih aktovki, alatnih torbi, jelovnika i ostale ugostiteljske opreme.

 

Samoborski obrt Ivo-teks izložio je svoje proizvode od tekstila te zaštitnu i radnu odjeću. Stare jelovnike i knjige o obrtništvu, od kojih su neke starije i više od 100-tinjak godina, izložio je Zlatko Puntijar. Posjetitelji su prepoznali trud naših obrtnika te je štand bio iznimno posjećen.

 

Zagrebački obrtnici koji su došli na sajam, okupili su se na štandu Obrtničke komore Zagreb, a veliku atrakciju i oduševljenje izazvao je nastup Hrvatskog obrtničkog kulturno-umjetničkog društva Sloboda koji je razveselio okupljene.

 

Na Celjskom sajmu, koji se koji se ove godine održavao od 13. do 18. rujna, izlagalo je više od 1 500 izlagača iz 36 država diljem svijeta.

 

U sklopu 49. Međunarodnog obrtničkog sajama Celje, u Modroj dvorani 15. rujna 2016. godine, održan je seminar na temu „Poslovanje u Hrvatskoj“ koji je pripremila tajnica Območno obrtne-podjetniške zbornice Krško gđa. Janja Starc, a na kojem je, između ostalih, pozdravnu riječ održao i predsjednik OKZ dr.sc. Mirza Šabić izrazivši zadovoljstvo s povezivanjem i suradnjom sa slovenskim obrtnicima.

 

Tridesetak obrtnika iz raznih udruženja koja obuhavaća Obrtnička komora Zagreb sudjelovalo je na seminaru na kojem su čuli razna iskustva i uspostavili komunikaciju sa slovenskim kolegama.

 

Ceh građevinskih djelatnosti predstavio je zanimljivom prezentacijom svoju struku u sklopu seminara o „Poslovanju u Hrvatskoj“.

 

U prezentaciji su se predstavile razne struke: parketarske, električarske, građevinarske, elektromehaničarske, soboslikarske, vodoinstalaterske i plinoinstalaterske. Svoje obrte prezentirali su Mijo Iljkić, Damir Mikulčić, Zlatko Prosinečki, Rudolf Puntarić, Marko Sačer, Branko Stričak, Vjekoslav Terihaj i Nenad Kuzman.