Voditelji izrade i provedbe EU projekata

U suradnji s Učilištem Algebra, Razvojna agencija Grada Vrbovca organizirala je provedbu programa obrazovanja za voditelja izrade i provedbe projekata financiranih iz EU fondova koja je bila namijenjena djelatnicima gradske uprave i institucija u vlasništvu grada. 

Sedamnaest polaznika programa osposobljeno je za pronalazak i prepoznavanje prilika za ostvarenje financiranja projekata iz strukturnih fondova EU, razvijanje projektnih ideja te njihovu razradu i provedbu. Četrnaestero polaznika uspješno je obranilo završni rad i time steklo uvjete za upis obrazovanja u e-radnu knjižicu.  Preostalo troje polaznika odgodilo je obranu završnog rada za 1. kvartal iduće godine zbog obiteljskih obveza.

Polaznici su odslušali ukupno 120 školskih sati u periodu od travnja do listopada ove godine. U prostorijama vrbovečkog Udruženja obrtnika danas je organizirana svečana dodjela. Uvjerenja je uručio Mario Protulipac iz Učilišta Algebra koji je bio predavač i mentor pri obrani završnih radova. 

Ravnatelj Razvojne agencije Stjepan Krklec ističe kako je ostvaren zacrtani cilj da se u okviru edukacije iznjedre projekti koji će se aplicirati prema natječajima. Izrađeno je pet nacrta projekata koji su u skladu sa Strategijom razvoja grada Vrbovca za razdoblje od 2015. – 2022. godine. Dva projekta već su aplicirana na EU natječaje, od kojih je jedan dobio bespovratna sredstva, a drugi je trenutno u postupku kvalitativne ocjene.

Projekt Korak uz korak ostvario je potporu od 359 tisuća kuna, i to za rad deset asistenata u nastavi zaposlenih u I. i II. osnovnoj školi Vrbovec. Projekt Gradskog društva Crvenog križa Vrbovec i partnera (Komunalac Vrbovec i Razvojna agencija) pod nazivom„Probudi kreativnost“ očekuje potporu od 570 tisuća kuna. Pokušavamo za sve projekte pronaći adekvatan natječaj. U planu je aplikacija projekta dogradnje vatrogasnog doma na natječaj iz Mjere 7.4.1. iz Programa ruralnog razvoja. Provedbom ove edukacije, gradu Vrbovcu i institucijama u vlasništvu grada omogućeno je brzo i efikasno apliciranje na otvorene natječaje za sufinanciranje projekata iz EU fondova – zaključuje Krklec.