Badnjak prije Badnjaka

DARUJTE I BUDITE DARIVANI' slogan je kojim udruga već šestu godinu zaredom okuplja mnoštvo građana i djece uz božićnu jelku na našem gradskom trgu. Raduje nas što se iz godine u godinu pridružuje sve veći broj roditelja i djece, koji svojom prisutnošću i svojim donacijama podržavaju ovu akciju.

Želja nam je da u ovo potrošačko vrijeme unesemo više blagdanskog ugođaja, te da svatko tko želi dobije priliku darovati nekoga potpuno nepoznatog, družiti se na ulici sa sumještanima uz ples i radost djece, mirise i okuse božičnih kolaća, čaja i kuhanog vina.
Osim razmjene, članice udruge pripremaju veliki broj darova za djecu iz siromašnijih i udomiteljskih obitelji te djecu s poteškoćama u razvoju. Zahvaljujem djeci 3.B I. Osnovne Škole Vrbovec i učiteljici Renati Štrott na donaciji velikog broja igračaka.
Da bi svatko tko želi mogao doći i doživjeti blagdansku atmosferu uz Djeda Božićnjaka i prigodni program, pobrinule su se članice Udruge Ružin krug uz podršku građana, I.i II.Osnovne škole, Dječjeg vrtića, Turističke zajednice, Udruženja obrtnika, Centra za socijalni rad, Radija te Grada Vrbovca.
Lidija Šustek