Osiguravanje školske prehrane za djecu u riziku od siromaštva

Školske 2016./2017. godine Zaklada "Hrvatska za djecu" osigurala je sredstva za ukupno 282 učenika u obje vrbovečke osnovne škole. Kriterij za odobravanje prehrane bio je dohodovni cenzus od 2.000,00 kuna po članu kućanstva. Korisnik projekta bio je Grad Vrbovec u partnerstvu s I.OŠ Vrbovec i II.OŠ Vrbovec. 

Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku za školsku godinu 2017./2018. raspisalo je Otvoreni poziv na dostavu projektnih prijedloga koji je upućen osnivačima škola na području županija s indeksom razvijenosti do 125%, što obuhvaća i Grad Vrbovec, a putem kojeg će se iz sredstava Fonda europske pomoći za najpotrebitije (FEAD) osiguravati prehrana djece u riziku od siromaštva i socijalne isključenosti. Osnivači iz županija s indeksom iznad 125% i dalje će osiguravati sredstva preko Zaklade "Hrvatska za djecu".
Slijedom toga Grad Vrbovec je pokrenuo inicijalni sastanak s osnovnim školama te se pristupilo izradi projektnog prijedloga. 
S obzirom na prošlogodišnje iskustvo kriterij za ostvarivanje prava na prehranu i ove je godine prosječni mjesečni prihod po članu kućanstva u iznosu od 2.000,00 kuna. Molimo sve roditelje koji se nalaze u okviru kriterija popuniti Izjavu kojom se prijavljuju za ostvarivanje prava na besplatnu prehranu kako bi mogli utvrditi točan broj korisnika te nastaviti s izradom projektnog prijedloga. Izjave se podižu i dostavljaju u I. osnovnoj školi Vrbovec i II. osnovnoj školi Vrbovec. Izjave su dostupne i na web stranicama osnovnih škola.

www.os-prva-vrbovec.skole.hr

www.os-druga-vrbovec.skole.hr

 

Rok za dostavu Izjava je 25. rujna 2017. godine. Kontrolu visine prosječnog dohotka po članu kućanstva vršiti će Porezna uprava. Ističemo kako ostvarivanje prava ovisi o prolasku projektnog prijedloga na predmetnom Javnom pozivu.