Podravka ponudila suradnju vrbovečkim poljoprivrednicima

Predstavnici Podravke jučer su u Vrbovcu pred 20-tak poljoprivrednika održali prezentaciju o kooperaciji i ugovaranju merkantilne pšenice za sezonu 2017/2018.
Direktor službe Nabava primarnih sirovina Zlatko Đelekovčan naglasio je kako je Podravka veliki kupac pšenice, koju inače prvenstveno ugovara na svom poslovnom području, ali je polako krenulo i širenje na ostala područja. –Sada obrađujemo i granična područja županija koje graniče s našim poslovnim područjem, vrlo nam je bitno da se proizvodnja odvija što bliže tvornici, odnosno mlinu jer su troškovi prijevoza vrlo visoki – naglasio je.

Oni poljoprivredni proizvođači koji se odluče za ovakvu suradnju potpisat će ugovor s Podravkom, koja će, kako je jučer rečeno, proizvodnju pratiti sa sjemenom, zaštitom i umjetnim gnojivima, a njihovi stručnjaci obilazit će teren i davati savjete. – Ovo je prvi kontakt s proizvođačima s područja Vrbovca i okolice te se nadamo da ćemo s nekima od njih uspostaviti suradnju i u konačnici organizirati otkupni centar kako bismo olakšali preuzimanje i prijevoz pšenice – rekao je Đelekovčan.

Nakon inicijalnog sastanka, nekoliko poljoprivrednika iskazalo je interes za ovu vrstu suradnje. Ugovore s Podravkom moguće je potpisati do prosinca ove godine, a svi zainteresirani poljoprivrednici s našega područja dodatne informacije mogu dobiti i Upravnom odjelu za komunalne djelatnosti i gospodarstvo.