Izložba Ljerke Njerš u Pučkom otvorenom učilištu Vrbovec

U petak, 13. listopada 2017. godine u 18:00 sati u Maloj galeriji Pučkog otvorenog učilišta Vrbovec bit će otvorena izložba keramičarke i slikarice Ljerke Njerš pod nazivom "Otvorenost ljepoti". Predstavit će se oslikanom svilom, staklom i keramikom, radovima o kojima je Iva Korbler, kustosica izložbe napisala: "Specifičnost stvaranja Ljerke Njerš je prevladavanje svih mogućih ograničenja jednog odabranog medija i materijala pa ćemo ponekad teško razabrati od prve je li pred nama slika, akvarel ili oslikana svila; crtež, akvarel ili monotipija; glina ili porculan."

Ljerka Njerš jednom je prigodom izjavila: "Teme koje najviše koristim su ženski lik, cvijeće ili lišće koji se uvijek uklapaju u zadani krug ili kvadrat. Zašto? Linija koja stalno izvire iz motiva je moja glavna preokupacija. Zatim je tu krajolik koji mi pruža nebrojene mogućnosti. Ti se motivi ponavljaju u mom slikarstvu i grafici."

Izložba Ljerke Njerš moći će se pogledati do 10. studenoga 2017. godine svakodnevno do 8:00 do 21:00 sat uz prethodnu najavu u Tajništvu Pučkog otvorenog učilišta Vrbovec, na telefon 01-2791-115 ili na adresu elektroničke pošte kultura@pou-vrbovec.hr.