Novi Kolektivni ugovor osigurao povećanje plaća zaposlenicima Dječjeg vrtića Vrbovec

Danas je potpisan novi Kolektivni ugovor za zaposlene u Dječjem vrtiću Vrbovec. Potpisali su ga gradonačelnik Vrbovca Denis Kralj i sindikalna povjerenica Dječjeg vrtića Vrbovec Snježana Prebežić.

Novim ugovorom predviđeno je ukupno pet postotno povećanje plaća, u dva dijela, 2 posto od 1. veljače, te još 3 posto od 1. srpnja ove godine. Ugovorom će se povećati i otpremnina na šest proračunskih osnovica, te drukčije regulirati prijevoz.

Drago mi je da smo danas potpisali ovaj ugovor.  Pregovarali smo skoro šest mjeseci, a sporazum je presjek želja i mogućnosti. Znamo da zaposlenici u vrtiću puno rade, da imaju puno djece i da su preopterećeni, željeli smo ih nagraditi za njihov trud, u skladu s gradskim financijama“, istaknuo je gradonačelnik Denis Kralj.

Gradu je na suradnji zahvalila sindikalna povjerenica vrtića Snježana Prebežić:  „Nećemo reći da smo sto posto zadovoljni, no hvala i na ovome. Nadam se da ćemo u daljnjoj suradnji postizati još veće i ljepše rezultate“.

Potpisivanju ugovora prisustvovala je i predsjednica Sindikata obrazovanja, medija i kulture Božica Žilić koja je izrazila zadovoljstvo kvalitetom dosadašnjeg  socijalnog dijaloga i suradnjom pregovaračkih timova, ali najavila i nastavak pregovora: „Još uvijek nismo dostigli razinu ujednačavanja koeficijenata, kao što bismo željeli. Dogovorili smo se da pregovore nastavljamo dok ne dostignemo tu razinu. Mislim da će to u konačnici biti dobro“, zaključila je Žilić.