Potpisan ugovor o sufinanciranju T2 tima hitne medicine

 

Gradonačelnik Denis Kralj, načelnici općina Gradec, Farkaševac, Rakovec, Preseka i Dubrava, te ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu Zagrebačke županije Davorin Gajnik,potpisali su danas ugovor o sufinanciranju T2 tima hitne medicine za područje grada Vrbovca i okolnih općina, za ovu godinu.

Gradonačelnik Denis Kralj zahvalio je općinama i hitnoj službi što su ponovno podržali ovu hvalevrijednu i za naš kraj važnu inicijativu: "Velika je potreba za dodatnim timom koji će se brinuti za naše građane, dok je prvi tim hitne službe s liječnikom na terenu". 

"Teren je zaista velik, a posla je svakim danom sve više, tako da nam je ovo velika pomoć", istaknuo je ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu Zagrebačke županije Davorin Gajnik. "Ako spasimo jedan život, puno smo napravili", zaključio je načelnik općine Farkaševac Dražen Draganić.

Za rad T2 tima bit će potrebno oko 350 tisuća kuna, od čega će grad Vrbovec i općine izdvojiti oko 200 tisuća kuna, a razliku će nadoknaditi Zagrebačka županija.Inače dodatni tim hitne medicine s radom je započeo 2016. godine, a čine ga medicinska sestra ili medicinski tehničar, te vozač.