Grad Vrbovec nagradio srebrnog informatičkog olimpijca Josipa Klepca

Gradonačelnik Denis Kralj primio je danas srebrnog informatičkog olimpijca Josipa Klepca. Mladi Vrbovčanin, učenik 4. razreda zagrebačke XV. gimnazije osvojio je srebrnu medalju na Međunarodnoj informatičkoj olimpijadi, koja se od 1. do 8. rujna održala u Tsukubi u Japanu.

Na natjecanju je nastupilo 339 natjecatelja iz 88 zemalja svijeta. Hrvatska je reprezentacija u oštroj konkurenciji postigla odličan uspjeh i osvojila dvije srebrne i jednu brončanu medalju.

– Ovo natjecanje predstavlja svjetski vrh, najbolje rezultate uvijek postignu Kinezi, Japanci, Rusi, teško im je konkurirati, ali mi kao jedna mala zemlja jako se dobro nosimo s tim – istaknuo je mladi vrbovečki olimpijac.

Ovo nije prvi veliki uspjeh za Josipa, u kolovozu je osvojio još jedno srebro na 25. srednjoeuropskoj informatičkoj olimpijadi održanoj u Varšavi. Pred Josipom je sada prva godina Prirodoslovno- matematičkog fakulteta u Zagrebu, a poslije tko zna što, ambicija mu ne nedostaje.

Upisat ću matematiku na PMF-u, studij ću odraditi u Hrvatskoj, a kasnije doktorat negdje u inozemstvu. Želio bi otići u inozemstvo, skupiti vrijedno iskustvo, pa se vratiti u Hrvatsku – otkriva Josip.

Ovo nije samo talent, već uspjeh iza kojeg stoji puno rada, istaknuo je gradonačelnik Kralj.

– Josipov uspjeh, kao i srebrna medalja još jednog mladog Vrbovčanina Ivana Novaka na matematičkoj olimpijadi, poruka je svima nama da se ugledamo na naše mlade ljude, zasućemo rukave i gradimo bolji Vrbovec. Moram još naglasiti kako je Josip istaknuo da svega ovoga ne bi bilo da nije imao potporu učitelja još u vrbovečkoj osnovnoj školi. Vidimo da naša djeca idu u dobre škole u kojima rade kvalitetni nastavnici – poručio je Kralj.

Grad Vrbovec za ovaj je međunarodni uspjeh Josipa Klepca nagradio jednogodišnjom srednjoškolskom stipendijom.