Kreće energetska obnova Gradskog stadiona

Grad Vrbovec potpisao je danas ugovor s izvođačem radova energetske obnove Gradskog stadiona u Vrbovcu. Ugovor su potpisalli gradonačelnik Denis Kralj i direktor tvrtke Pludux art d.o.o. Filip Pluščec. Ukupna vrijednost radova energetske obnove zgrade stadiona je 2.565.350,00 kuna, a predviđeni radovi obuhvaćaju izvedbu ETICS sustava fasade, zamjenu vanjske stolarije, zamjenu dijela krovnog pokrova, poda na tlu, rekonstrukciju grijanja prizemlja zgrade, ugradnju centralnog upravljanja instalacijom vode za tuširanje u svlačionicama u prizemlju, ugradnju novog visokoučinkovitog sustava, prozračivanje te zamjenu rasvjetnih tijela.

Ovo je vrlo važan projekt za naš stadion i za vrbovečki sport, istaknuo je gradonačelnik Denis Kralj. – Zgrada je u izuzetno lošem stanju, vlaga je velika, voda je uništila prostor, sa zidova pada žbuka, vrlo je važno da se cijeli stadion konzervira s vanjske strane. Ovo je ulaganje u sport, ali i ulaganje u gradsku imovinu jer bi vjerojatno za par godina morali staviti ključ u bravu Gradskog stadiona – rekao je Kralj.

Radovi bi trebali krenuti kroz mjesec dana, istaknuo je Filip Pluščec, direktor tvrtke koja izvodi radove, inače nogometaš NK Vrbovca. – U klubu igram već godinama i zato mi je zadovoljstvo obnoviti ovaj stadion, da sve bolje izgleda i da se navijači i igrači ovdje ugodnije osjećaju. Potrudit ćemo se ovaj posao napraviti kako treba – poručio je Pluščec.

Sredstva su osigurana iz Europskog fonda za regionalni razvoj u iznosu od 1.220.033,48 kuna, a ostatak se planira podmiriti sredstvima Fonda za sufinanciranje provedbe EU projekata na regionalnoj i lokalnoj razini, sredstvima  Zagrebačke županije te iz proračuna Grada Vrbovca. Radovi se moraju izvesti do 30. svibnja 2020. godine.