Grad Vrbovec obnovit će jednu kuću na potresom pogođenom području

Grad Vrbovec pridružio se inicijativi gradova i općina koji će vlastitim sredstvima i sredstvima svojih građana direktno obnoviti barem jednu kuću u potresom pogođenom području.

– Na ovaj potez potaknuli su nas sami građani. Više njih zvalo me je ovih dana i pitalo ima li Grad Vrbovec neki račun za uplatu pomoći na koji se može uplatiti. Očito je kako se građani žele osigurati da će njihov novac završiti u pravim rukama i na pravom mjestu. Zato smo se odlučili priključiti inicijativi gradova i općina s obale i sami se vlastitim snagama, uz pomoć Komunalca te Udruženja obrtnika Vrbovec i građevinaraca priključiti obnovi kuća – izjavio je gradonačelnik Denis Kralj.

Grad Vrbovec otvorio je podračun na koji građani i tvrtke mogu uplaćivati donacije.

IBAN račun: HR3823600001502853375

Otvoren kod Zagrebačke banke d.d.

model plaćanja HR68 

poziv na broj 7765 – OIB UPLATITELJA

(kod nekih Banaka je model HR67, a poziv na broj je OIB)

ili direktno putem QR koda

 

 

 

 

 

Podsjetimo, na staru godinu prilikom obilaska stradalnika s potresom pogođenih područja koji su smješteni u Vrbovcu gradonačelnik Kralj najavio je kako će Grad Vrbovec i Turistička zajednica gradovina Petrinja, Sisak i Glina uplatiti 100.000 kuna direktne pomoći. Također, manji dio tih sredstava potrošit će se na smještaj ljudi s potresom pogođenih područja u Hotelu Bunčić.