Grad Vrbovec osigurao je bespovratna sredstva putem Poziva na dodjelu bespovratnih financijskih sredstava – Financiranje službi spašavanja za potrebe stanovništva pogođenog potresom

Grad Vrbovec osigurao je bespovratna sredstva putem Poziva na dodjelu bespovratnih financijskih sredstava – Financiranje službi spašavanja za potrebe stanovništva pogođenog potresom od 28. prosinca 2020. godine. Sredstva iz navedenog Poziva osigurala su se iz Fonda solidarnosti Europske unije.

Svrha poziva je nadoknada javnih rashoda za financiranje službi spašavanja za potrebe stanovništva nastalih kao posljedica serije potresa počevši od 28. prosinca 2020. godine na području Grada Zagreba, Krapinsko-zagorske županije, Zagrebačke županije, Sisačko-moslavačke županije, Karlovačke županije, Varaždinske županije, Međimurske županije, Brodsko-posavske županije, Koprivničko-križevačke županije i Bjelovarsko-bilogorske županije.

Razdoblje provedbe je od 11.siječnja 2021. godine do 31. prosinca 2022.godine. Intenzitet potpore iznosi 100% prihvatljivih troškova tj. 17.136,25 kn. Navedeni troškovi su se odnosili na nabavku aku-alata za sanaciju zgrada oštećenih potresom.