55. sjednica Gradskog poglavarstva

Za četvrtak, 20. siječnja, sazvana je 55. sjednica Gradskog poglavarstva grada Vrbovca. Između 12 točaka dnevnog reda treba istaknuti samo one važnije (dnevni red ove sjednice bit će uskoro dostupan na podstranici Gradskog poglavarstva zajedno s dnevnim redovima i važnijim odlukama ostalih sjednica).

Tako će se pod 4. točkom dnevnog reda raspravljati o Čazmatransovom prijedlogu povećanja cijena prijevoza učenika osnovnih škola. Prijedlog Čazmatransa ocijenjen je opravdanim, te će biti predloženo povećanje cijene prijevoza od 5%.

Pod 5. točkom dnevnog reda Poglavarstvo će raspravljati o sklapanju ugovora o poslovnoj suradnji Radio Vrbovca i Grada Vrbovca u 2005. godini. Naime, Radio Vrbovec pruža usluge Gradu Vrbovcu objavljivanjem raznih obavijesti, natječaja, praćenjem sjednica Gradskog vijeća i poglavarstva i sl. Za navedene usluge prema ugovoru o poslovnoj suradnji u 2004. godini Grad Vrbovec je trebao Radio Vrbovcu isplatiti 120.000,00 kuna u mjesečnim obrocima od 10.000,00 kuna. U dopisu koji je Radio Vrbovec poslao Gradu Vrbovcu predlaže se sklapanje ugovora za 2005. godinu pod istim uvjetima, ali se traži i poštivanje prošlogodišnjeg ugovora. Naime, kako stoji u dopisu, Radio Vrbovcu je za 11 mjeseci uplaćeno samo 70.000,00 kuna.

Pod 9. točkom raspravljat će se o molbi Udruge slijepih „Zagreb” za subvencioniranjem troškova prijevoza osoba s našeg područja za odlazak u Zagreb na terapiju. A pod 10. točkom Poglavarstvo će raspravljati o zahtjevu Planinarskog društva „Vrbovec” za sponzorstvo u pohodu na vulkan Ojos del Salado u Andama. Naime, kako stoji u zahtjevu, član Planinarskog društva „Vrbovec”, Dubravko Stipanček, namjerava se popeti na Ojos del Salado (6893 m), najviši svjetski vulkan u predjelu Čileanske pustinje Atakame.